Aanbod – Coaching – kindercoaching

Kindercoaching

In mijn werk als verbindingscoach zie ik veel raakvlakken met mijn werk als nanny of gastouder. De manier waarop ik kinderen benader is in beide gevallen hetzelfde, namelijk: ieder kind is uniek.

Door het kind te observeren pas ik mijn werkwijze aan op wat hij of zij nodig heeft. Belangrijk daarbij is openheid en afstemmen. Openheid in de ruimte om te bespreken hoe de ouders en ik het zien, en open staan voor de beleving van het kind. Afstemming over de omgang met de kinderen en het dagritme.

Respect voor de kinderen vind ik belangrijk, ik sta open voor hun beleving. Als volwassene leef je vóór hoe je wilt dat het kind zich gedraagt; ik benoem het gewenste gedrag en zoek met de kinderen graag naar een oplossing of dat wat wél kan.

aanpassen

Kinderen passen zich altijd aan aan de situatie waarin ze zich bevinden; ze vinden een manier om te overleven. Dit is een natuurlijk proces (zo leren we omgaan met onze omgeving), maar het kan zijn dat daardoor gedragspatronen ontstaan die niet wenselijk zijn. Wanneer kinderen afwijkend gedrag vertonen is er dus iets aan de hand, er speelt iets in de situatie van het kind. Bij jonge kinderen (tot 7 jaar) is dit meestal het gezin.

Het is belangrijk dat je als ouder/verzorger vroegtijdig aan de bel trekt wanneer je kind afwijkend gedrag vertoont. Goed afstemmen op je kind is dan van groot belang; jouw kind vertrouwt op jou als ouder of verzorger om hem of haar naar volwassenheid te begeleiden.

Wat kun je als ouder/verzorger doen om af te stemmen op je kind:

  • Observeren: (onopvallend) naar je kind kijken als het speelt of wanneer er iets voorvalt. Welke patronen zie je?
  • Luisteren: hoe vertelt je kind, welke emoties zijn er en luister naar het onderliggende verhaal.
  • Voelen: welk gevoel roept het verhaal en wat je ziet bij je kind bij jou op?

communiceren

Ieder kind communiceert op zijn of haar eigen manier. Hier houd ik in het coachen rekening mee. Vaak kijk ik dieper dan de situatie om goed te kunnen zien wat er nu werkelijk speelt. Het fijnste is om dat in verbinding te doen met je kind.

Ik coach en begeleid wanneer het kind afwijkend gedrag vertoond en doe dit ook door middel van energetische behandelingen. Dit is een behandeling waarbij ik aan de energiestromen voel waar er belemmeringen zijn. Dit kan ondersteunend werken maar hiervoor wordt altijd de toestemming van de ouder gevraagd.

Ben je geïnteresseerd in de begeleiding die ik bied? Of heb je vragen over mijn behandelingen? Stuur me een email: info@biancaverbindingscoach.nl of vul het contactformulier hiernaast in.
Contact opnemen mag ook via tel nr: 0649887295. 

info@biancaverbindingscoach.nl

Tel: +31 6 498 872 95

Neem contact met mij op:

Privacy